Sådan fremkalder du billeder hos PhotoBox

PhotoBox har et hav af muligheder for print – faktisk kan du printe på lige fra t-shirts til smykker. Dog er deres primære produkt almindelig fotofremkaldelse – altså digital print på papir. I denne guide vil vi vise dig hvordan du fremkalder billeder hos PhotoBox – Deres system er godt lavet og ganske overskueligt, men kan alligevel være lidt forvirrende hvis man ikke er den erfarende computerbruger.

Fremkaldelse af billeder
Først og fremmest skal du have fundet det rette sted på hjemmesiden. Menupunktet “Fotofremkaldelse” gemmer sig oppe i den øverste menu.


Nu kommer du til endnu en beslutning som skal tages. Medmindre du har nogle specielle ønsker, som f.eks. panorama billeder eller postkort, skal du her vælge “Fotofremkaldelse”.

Så er vi næsten i mål! Eller med andre ord, vi er næsten kommet til det punkt hvor det begynder at være sjovt. Hvis du er klar til at gå i gang – så skal du trykke på “Jeg bestiller”.

Nu skal du enten vælge mellem at bruge billeder fra din PhotoBox konto – eller overfører nogle fra din computer. Du har højst sandsynlig ikke nogen PhotoBox konto – så du skal vælge “Overfør fotos”.

Nu åbner selve foto programmet – Programmet kræver at du har java installeret – og der popper muligvis en advarsel op i toppen af din browser, som siger at du skal accepterer at kører java. Sig ja til dette. Derefter vil PhotoBox forsøge at installerer sin software på din computer – Afhængigt af browser vil der dukke en installationsforspørgelse op i din browser. I Internet Explorer ser den således ud:

I andre browsere kan den se anderledes ud. For at installerer Softwaren i Internet Explorer, skal du højreklikke på selve admodningen og vælge “Installerer dette tilføjelsesprogram for alle brugere på denne computeren”:

Derefter kommer der endnu en installationsanmodning, som du også skal accepterer. Programmet bliver hurtigt installeret på din computer. Derefter skal du accepterer at din browser kører programmet. Igen skal du højreklikke på den anmodning som kommer frem, og denne gang skal du trykke “Kør tilføjelsesprogram”.
Derefter dukker der endnu en valgmulighed op – Du skal vælge at køre ActiveX objektet. Tillykke – nu skulle fremkaldelsesprogrammet gerne kører i din browser 🙂

Programmet giver dig mulighed for at vælge mellem “Let overførsel” – “Foto efter foto” – “Picasa” og “Overførsel via FTP” – Det letteste og smarteste er uden tvivl at vælge “Let overførsel” – som den står på som standard. Programmet viser en oversigt over dine mapper på din computer – du skal nu finde den mappe hvor du har dine billeder liggende. Find mappen – så kan du begynde at trække de billeder du vil have fremkaldt ned i det nederste vindue. Hvis du vil have alle billederne i en mappe fremkaldt, så vælger du “Tilføj alt”. Hvis du kommer til at lægge nogle billeder over som du ikke vil have fremkaldt, så kan du slette de enkelte ved at markere dem og trykke “Slet”.

Når du er færdig med at vælge billeder, så skal du bare trykke “Start overførelse” – så begynder programmet automatisk at sende alle dine billeder til Photobox.

Når den er færdig med at overfører billederne – så opretter den automatisk et midlertidigt album til dine billeder.

Hvis du syntes der mangler nogle billeder – så kan du trykke “Overfør flere billeder” – så kommer du tilbage og kan uploade flere billeder. Hvis du mener du er færdig og er klar til at bestille, så tryk på “Bestil Billeder”.

Så er vi næsten ved vejs ende – Der skal bare vælges Finnish og Format, og trykkes “Læg i kurv” for at være færdig. Dog er det en god ide at undersøge om dine billeder passer til formatet, så tryk “Kontroller billedeformat” – Så kan du se hvordan billederne er beskåret i forhold til formatet. Det er ofte nødvendigt at beskære lidt af et billede, da kameraernes formater sjældent passer til print formaterne. Der findes muligvis et format som er mere optimalt til dine billeder. Når du er færdig, så tryk “Tilføj til kurven”. Derefter får du din varekurv at se – Ser den rigtig ud, så tryk “Videre til betaling” – Der kommer muligvis nogle tilbud – tag i mod dem hvis du vil, ellers skal du bare indtaste dine betalingsoplysninger, og så er billederne bestilt. Håber i kan bruge guiden 🙂

Besøg PhotoBox